Onderhoud van de spieren

.

Ik zeg in dit Blog o.a. dat het logisch is dat blokkeringen veelvuldig kunnen voorkomen in een slecht of niet onderhouden spierstelsel.

 

Waarom is een onderhoud nodig ?

 

1° Voor een goede bloedcirculatie

.

Een goede bloedcirculatie is van zéér groot belang, omdat;

 –   bloed de leverancier is van zuurstof en voeding naar alle delen van ons lichaam.

–   zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en transporteert deze naar ons filtersysteem om alzo uit het lichaam te worden verwijdert.

De voortdurende opstapeling van afvalstoffen is trouwens de voedingsbron van spierknopen, laat ze groeien en op termijn zelfs vekleven.

 

 

Voor sterke, gezonde en soepele spieren

.

Naarmate we ouder worden gaan we ons steeds minder en soms ook foutief bewegen met als gevolg dat vele spieren minder gebruikt worden en hun kracht, elasticiteit en volume (spieratrofie) verliezen. Zwakke en stramme spieren hebben als nadeel dat er geen goede bloedcirculatie plaatsvindt.

 

3° Om te vookomen dat spierknopen zich vormen

.

Nu, als in deze verzwakte spieren zich ook nog eens spierknopen gaan ontwikkelen (zwakke spieren zijn overgevoelig voor de ontwikkeling ervan), die op hun beurt zorgen voor overspannen spiervezels waar amper bloedcirculatie plaatsvindt, dan zitten we met een dubbel probleem aangaande de bloedcirculatie in deze spieren.

.

 

Een goed onderhoud is dus noodzakelijk, om onze skeletspieren te voorzien van voldoende zuurstof en voeding en tevens te zorgen voor een goede afvoer van de afvalstoffen, ook voorkomt men op deze manier dat spierknopen zich vormen.

 

 

Pijnen, vooral uitstralingspijnen en andere ongemakken zijn trouwens het rechtstreekse gevolg van spierknopen en/of van een zwakke bloedcirculatie in bepaalde spieren van ons lichaam.

Het verwijderen van spierknopen zorgt er voor dat een goede bloedcirculatie terug mogelijk wordt en dat de spier weer aan kracht en soeplesse wint, een regelmatig onderhoud zal er op haar beurt voor zorgen dat deze niet snel terugkomen of zelfs geheel wegblijven.

.

Voor het verkrijgen van een goede bloedcirculatie en het verwijderen van spierknopen zijn

 

een regelmatig bezoek aan de sauna (vooral infrarood sauna’s) 

een TrP behandeling en een DT massage op regelmatige basis

gepersonaliseerde weerstandsoefeningen

onontbeerlijk.

.

” Voorkomen is beter dan genezen “

  

Advertenties