Hoe verminder je het risico op artritis en/of artrosis ?


.

Skeletspieren lopen altijd over een gewricht en in enkele gevallen zelfs over meerdere d.w.z een spier zijn origine en insertie bevinden zich elk aan een andere zijde van het gewricht.

.

Hier ziet men de beide aanhechtingen.

.

Geblokkeerde spieren,( spieren geplaagd met spierknopen ) staan onder sterke spanning en trekken het bot met de spierorigine en het bot  met de spierinsertie naar mekaar toe, dit heeft als logisch gevolg dat de gewrichtsholte als maar kleiner wordt. 

 

                                                    De spanningsrichting van een geblokkeerde spier.

 

                                                                     

 

 

 

 

 

 

Normaal gezond kniegewricht van een volwassene en van een kind met ruime holte.

.                                                                    

Als speling en vocht eenmaal uit het gewricht verdwenen zijn dan ontstaat er een sterke wrijving in het gewricht en dit moet dan worden opgevangen door het kraakbeen (bescherming van botuiteinden).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                  

Landurige wrijving zal er voor zorgen dat kleine stukjes kraakbeen afbrokkelen en het eens zo perfect gladde kraakbeen zal langzaam maar zeker ruw en oneffen worden en gediagnostikeerd worden als artritis en/of artrosis.

.                                       


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kniegewricht met sterk verminderde holte.

Om dit procces te voorkomen is het van groot belang om je spieren tijdig en op regelmaat te voorzien van een goed onderhoud, dit onderhoud betekend het verwijderen van spierblokkeringen om alzo je spieren soepel, krachtig en gezond te houden en tevens te voorzien van een goede bloedcirculatie.

.

Ook is van groot belang, eenmaal de blokkeringen verwijdert, dat je spieren als het ware getraind worden door middel van mobilisatie oefeningen, dit zijn zéér eenvoudige oefeningen die door iedereen aangeleerd en uitgeoefend kunnen worden.

.

Goed onderhouden spieren zullen je lichaam vrijwaren van o.a. spierpijn, spierstijfheid, gewrichtspijn, krachtsverlies in armen handen en benen, evenwichtsproblemen, krakende en knikkende gewrichten enz…

Advertenties
%d bloggers liken dit: